В Киеве в понедельник остановят движение пассажирского транспорта на время карантина — Кличко (видео)

14:41  |  21.03.2020
Киевский троллейбус

В Киеве с 23 марта общественным транспортом смогут пользоваться только отдельные категории работников. Об этом заявил мэр Киева Виталий Кличко в видеообращении.

«З понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя нашого міста. Це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКХ, люди, які працюють в продуктових магазинах і аптеках. Також співробітники стратегічних підприємств. Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту, схеми яких буде опубліковано вже сьогодні. Їздити в транспорті вони зможуть тільки за наявності спеціальної перепустки. Такі перепустки ми зараз передаємо на всі необхідні підприємства. Всі інші користуватися громадським транспортом на час обмежень не зможуть», — сказал Кличко.

По словам Кличко, ограничения не касаются личного транспорта. Он отметил, что полиция должна обеспечить соблюдение введенных ограничений и усилить охрану общественного порядка на улицах города.

https://www.facebook.com/Vitaliy.Klychko/videos/214784346434629/

Он также призвал киевлян оставаться дома. Кличко попросил руководителей учреждений и предприятий максимально перевести всех работников на дистанционную работу.

Он также попросил правительство и Государственную пограничную службу усилить контроль за тем, чтобы украинцы, спецрейсами прибывающих из-за границы, находились 14 дней в самоизоляции.

«В ці дні, коли в Україну прибувають літаки з українцями з-за кордону, необхідний суворий контроль за тим, щоб ці люди перебували 2 тижні на домашньому режимі. Інакше ми отримаємо понад 35 тисяч можливих носіїв інфекції. За сигналами, що до нас доходять, людей в аеропорту про це не попереджають. Я закликаю посилити контроль за інформуванням пасажирів та дотриманням ними рекомендацій», — сказал мэр столицы.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: