В Киеве от COVID-19 вакцинировали более 400 000 человек

17:02  |  06.07.2021
В Киеве от COVID-19 вакцинировали более 400 000 человек

Фото: kyivcity.gov.ua

В Киеве от COVID-19 вакцинировали 400 107 человек: одну дозу получили 285 208 человек, две — 114 899. В частности, за 5 июля вакцинировали 14 861 человека. Об этом сообщил первый заместитель председателя КГГА Николай Поворозник.

«Сьогодні для того, щоб вакцинуватися від COVID-19, потрібно, у першу чергу, бажання. Міська влада створила максимально комфортні умови для вакцинації містян, розширивши кількість локацій, де це можна зробити. І якщо раніше основною локацією був Центр вакцинації на Лівобережній, то сьогодні можна вакцинуватися в межах крокової доступності, попередньо записавшись через сервіс Helsi.me або в реєстратурі медзакладу», — рассказал Поворозник.

Он напомнил, что с 5 июля Центр вакцинации работает в ежедневном режиме, по предварительной записи на иммунизацию.

«Крім того, з 1 липня у столиці на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги районів Києва створено 21 міні-вакцинальний центр. Тут у вихідні можна щепитися від COVID-19. Також у пунктах можна буде пройти і ревакцинацію, у тому числі тим, хто вакцинувався в МВЦ. І після ревакцинації отримати Свідоцтво про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Також можна вакцинуватися, ревакцинуватися в кабінетах щеплень та отримати Свідоцтво у 28 Центрах первинної медико-санітарної допомоги районів Києва. В усіх цих закладах щеплюють вакциною CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech», — отметил Николай Поворозник.

По его словам, продолжается прививочная кампания для определенных дорожной картой Министерства здравоохранения Украины целевых групп.

Сейчас ревакцинують работников образования, сотрудников законодательных, исполнительных и судебных органов власти центрального, регионального и местного уровней и органов местного самоуправления.

Также недавно началась вакцинация в трудовых коллективах компаний, в штате которых более 50 человек. Согласно дорожной картой МОЗ, эти категории прививают вакциной Сomirnaty производства Pfizer-BioNTech.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: