«Успішна сесія та відстрочка від мобілізації»: у Києві на одержанні хабаря викрили проректора одного зі столичних вишів

15:19  |  07.12.2023
«Успішна сесія та відстрочка від мобілізації»: у Києві на одержанні хабаря викрили проректора одного зі столичних вишів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Науковець за 1200 доларів США обіцяв студенту магістратури вирішити питання щодо успішного складання іспитів зимової екзаменаційної сесії. У випадку позитивного рішення, останнього не було б відраховано з навчального закладу, що дало б йому змогу на період навчання ухилитись від призову на військову службу.

Джерело: Поліція Києва

Дії проректора з навчально-методичної роботи столичного університету кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 47-річний професор, обіймаючи посаду проректора з навчально-виховної роботи одного з університетів Києва, за 1200 доларів США обіцяв студенту магістратури вирішити питання щодо успішного складання іспитів зимової екзаменаційної сесії.

У випадку позитивного рішення, останнього не було б відраховано з навчального закладу. Це дало б йому змогу на період навчання ухилитись від призову на військову службу.

Порушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час передачі йому обумовлених коштів.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, він перебуває під вартою із можливістю внесення застави. Окрім цього в суді вирішується питання щодо відсторонення науковця від займаної посади.

Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: