«Укрпошта» запустила в Києві автоматизовану лінію сортування посилок

15:41  |  16.02.2024
"Укрпошта" запустила в Києві автоматизовану лінію сортування посилок

Фото: "Укрпошта"/Facebook

«Укрпошта» встановила автоматизовану сортувальну лінію в логістичному терміналі «Київ-Правий». Обладнання дозволяє обробляти близько 400 тисяч посилок на добу. Мережу таких сортувальних ліній розширять на всю країну, щоб клієнти могли отримувати посилки за добу після відправлення.

Джерело: «Укрпошта»

Як зазначив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський, у 2023 році компанія збільшила кількість відправлень на 40%. Водночас клієнти часто скаржились на якість і швидкість доставки посилок.

Нове обладнання дозволить відмовитись від ручного сортування пакунків і пришвидшить цей процес у кілька разів. Так, автоматизований термінал у Києві спроможний обробляти 5 посилок за секунду, а загалом — 400 тисяч на добу.

Усе обладнання — від українських виробників. Наступним кроком буде відкриття інноваційного термінала «Київ-Лівий». Автоматизовані лінії сортування поштових відправлень згодом запустять у Львові, Дніпрі, Харкові, Одесі, Хмельницькому. Загалом з’являться близько 20 нових терміналів по Україні.

Паралельно, поштарі за перше півріччя 2024 року оновлять логістичні маршрути, аби забезпечити швидкісну доставку вантажів до кожного міста та села в Україні.

Наступним кроком «Укрпошти» стане автоматизація сортування листів, газет та комплектування замовлень лікарських засобів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: