«Українську правду» звинувачують у розголошенні державної таємниці

19:12  |  14.09.2017

До редакції видання прийшли з обшуком співробітники СБУ

В четвер, 14 вересня, до офісу «Української правди» прийшли співробітники СБУ. Як з’ясувалося, журналістів звинувачують у розголошенні державної таємниці. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook головний редактор видання Севгіль Мусаєва.

«Тизер новини на УП. До нас прийшло СБУ – розслідують розголошення держтаємниці», – написала вона.

В коментарі до свого допису Мусаєва пояснила, що йдеться про січневу статтю видання про зрив державної програми реформування оборонно-промислового комплексу.

Тизер новости на УП. К нам пришел следователь СБУ — расследуют разглашение гостайны

Опубліковано Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva 14 вересня 2017 р.

В анонсованій новині на сайті «Української правди» повідомили, що 14 вересня Севгіль Мусаєвій вручили листа, в якому зазначалося, що слідчим відділом Головного управління СБУ в Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22017000000000256, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29 червня 2017 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 328 КК України («Розголошення державної таємниці»).

У документі йдеться про те, що досудове розслідування встановило, що розміщена 24 січня 2017 року на сайті УП стаття «Сучасну зброю для армії знову відклали «на завтра» містить окремі відомості щодо проекту Державної програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

«У слідства є підстави вважати, що окремі відомості вищевказаної статті містять інформацію з обмеженим доступом, розповсюдження якої може завдати шкоди національній безпеці України у сфері оборони», – вважають в СБУ.

Таким чином Служба безпеки просить зняти з сайту вищевказаний матеріал

«З огляду на вищевикладене прошу Вас вилучити вказану статтю із загального доступу (обмежити доступ) до моменту встановлення істини по даній справі та забезпечити передачу слідчому відділу Головного управління оригіналу файлу вказаної статті та всіх наявних документів, що стосуються її підготовки та публікації», – йдеться в листі СБУ.

Нагадаємо, нещодавно СБУ оголосила в розшук екс-мєра Києва Леоніда Черновецього.

Источник

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: