У столиці затримали киянина, який організовував перетин кордону для чоловіків

16:30  |  06.06.2022
поліція

У Києві правоохоронці викрили чоловіка, який організовував незаконний перетин кордону. За 3000-5000 доларів США зловмисник допомагав чоловікам призовного віку безперешкодно покинути межі країни.

Джерело: Нацполіція

Тепер за свої вчинки фігуранту загрожує до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

41–річний мешканець столиці організовував перетин кордону України чоловікам, віком від 18 до 60 років. Вартість такої «допомоги» становила 3-5 тисяч доларів США. У ході перевірки автомобіля затриманого, правоохоронці виявили гроші, мобільні телефони та довідки військово-лікарської комісії, які вилучили та направили на проведення експертизи.

Читайте також: Володимир Зеленський відвідав передові позиції на фронті

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив правопорушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, та направив клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Іспанія готова поставити в Україну танки і ЗРК

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: