У столиці викрили посадовця «Київзеленбуду» у зловживанні службовим становищем

17:37  |  31.07.2023
У столиці викрили посадовця «Київзеленбуду» у зловживанні службовим становищем

Правопорушник списав понад 700 тисяч боргу для однієї з підрядних фірм, яка не виплатила кошти за виконану роботу працівників комунального підприємства. Зловживання владою може обернутися посадовцю шістьма роками позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідчі Подільського управління поліції задокументували протиправну діяльність чоловіка, який обіймаючи посаду директора комунального підприємства з утримання зелених насаджень Подільського району Києва, зловживаючи службовим становищем, розтратив сотні тисяч гривень з бюджету підприємства.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік уклав договір із підрядним підприємством про виконання робіт з озеленення скверу, однак, кошти які повинно було виплатити підприємство за виконану роботу сумі 756 575 тисяч гривень він списав як заборгованість.

Таким чином, згідно висновків низки експертиз посадовець розтратив гроші, які призначалися комунальному підприємству.

Слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

За скоєне чоловіку загрожує до шести років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, а також штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: