У столиці відкрилася виставка про Батьківщину-мати

09:25  |  21.08.2022
Батьківщина-Мати

Напередодні дня незалежності у Музеї презентовано нову виставку «»Батьківщина-мати». Переозначення» – про трансформацію образу монумента у свідомості та сприйманні українського суспільства.

Джерело: Національний музей історії України у Другій світовій війні

«Думаю тепер, що можливо поспішили з рішенням заміни герба СРСР на тризуб на «Батьківщини-матері». Є не менш цікаві варіанти. До Дня Незалежності у Національному музеї історії України відкрився проєкт «Батьківщина-мати. Переозначення». Раджу. Надихнутись та ще раз переконатись, що перемога не за горами», — повідомив міністр культури Ткаченко.

Виставка присвячена трансформації образу монумента у свідомості та сприйманні українського суспільства.

«Ця виставка для Музею незвичайна, новаторська. Креативні, подеколи неочікувані образи скульптури, технічними засобами презентовано на стінах равелінної Нижньої Московської брами ХVІІІ ст. Печерської фортеці. Відвідувачі бачать зображення з електронних пристроїв, так само, як ми всі їх побачили уперше з діджиталізованих носіїв, коли у перші дні та місяці ворожого нападу невпинно читали стрічки новинних ресурсів та соцмереж», — прокоментувала захід кураторка Жанна Очеретяна.

Ідея перенести стилізоване осучаснене зображення скульптури на пілони Нижньої Московської брами була втілена київським художником Ярославом Єфремовим.

Розклад роботи музею: вт — нд — від 10:00 до 19:00, пн — вихідний, за адресою Нижня Московська брама, Музей війни. Вхід для дорослого 50 грн, студенти і школярі — 30 грн.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: