У столиці судитимуть жінку, яка викрала та продала чужий автомобіль

12:55  |  17.07.2023
У столиці судитимуть жінку, яка викрала та продала чужий автомобіль

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Власниця СТО реалізувала транспортний засіб свого клієнта за 4500 доларів США, користуючись його тривалою відсутністю. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. За скоєне киянці загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Влітку минулого року до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що GPS-трекер зафіксував рух його автомобіля марки «Фольксваген Джетта».

Заявник пояснив правоохоронцям, що наразі перебуває за межами міста, а транспортний засіб залишив на станції технічного обслуговування на вулиці Євгена Сверстюка. Власниця СТО пояснила клієнту, що днями його автомобіль викрали невідомі, а вона забула його поінформувати.

Як розповів слідчий Дніпровського управління поліції Михайло Абрамчук, правоохоронці провели низку оперативних заходів та встановили місцезнаходження викраденого авто, а також його нового власника:

«Ми з’ясували, що чоловік придбав «Фольксваген» у власниці станції технічного обслуговування за 4500 доларів США. Жінка скористалась тривалою відсутністю власника транспортного засобу та знайшла клієнта на його автомобіль. Той факт, що іномарка належить іншій людині вона клієнту не повідомила. Під час санкціонованого обшуку в оселі підозрюваної ми вилучили речові докази, у тому числі мобільний телефон, у якому за допомогою комп’ютерно-технічної експертизи, виявили переписку жінки з покупцем щодо продажу автомобіля. Зловмисницею виявилась уродженка міста Києва, 1975 року народження».

Слідчі зібрали необхідну доказову базу та повідомили порушниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України — незаконне заволодіння транспортним засобом, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Санкція статті передбачає до дванадцяти років в’язниці з конфіскацією майна або без такої.

«Наразі ми завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. Автомобіль, після завершення необхідних слідчих дій, ми повернули законному власнику», — додав Михайло Абрамчук.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: