У столиці розпочали демонтаж скульптурної композиції на честь Переяславської ради

13:34  |  30.04.2024
У столиці розпочали демонтаж скульптурної композиції на честь Переяславської ради

Фото: kyivcity.gov.ua

У столиці, згідно з рішенням Київради, продовжують демонтаж пам’ятних об’єктів, пов’язаних із росією та срср. Сьогодні, 30 квітня, на території Хрещатого парку фахівці КП «Київблагоустрій» розпочали знесення скульптурної композиції на честь Переяславської ради.

Джерело: Директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов

«На території Хрещатого парку Арка дружби народів складалася з самої арки та двох скульптурних груп під нею. Цю композицію перейменували на Арку Свободи українського народу, а у квітні 2022 року демонтували монумент, присвячений «об’єднанню України з росією». Це була композиція робітників – росіянина й українця, які спільно підняли стрічку з орденом «Дружби народів». Сьогодні з центру композиції розпочали демонтаж ще однієї скульптурної групи, створеної за мотивами Переяславської ради, коли було підписано договір про об’єднання України з росією», – розповів Михайло Буділов.

Він додав, що за дорученням Департаменту вже зранку на локації працює демонтажна бригада КП «Київблагоустрій». Попередньо фахівці вивчили конструкцію, щоб її не пошкодити та надалі зберігати в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Скульптурна композиція велика, складається приблизно з 20 елементів, які важать близько 6 000 – 7 000 кг кожна. Залучена важка техніка комунального підприємства.

У зв’язку зі складністю конструкції демонтаж може тривати кілька днів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: