У столиці припинили діяльність наркоугруповання, яке виготовляло та збувало амфетамін (відео)

14:58  |  13.03.2023
У столиці припинили діяльність наркоугруповання, яке виготовляло та збувало амфетамін

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Злочинна група у складі шістьох фігурантів діяла на території м. Києва та області. Зловмисники розповсюджували амфетамін, який виготовляли у двох власних нарколабораторіях. «Товар» збували «з рук у руки» серед довірених осіб. Такий «бізнес» приносив їм близько 2 мільйонів гривень заробітку на місяць.

Джерело: Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України

Встановлено, що організував «наркобізнес» 35-річний киянин. Він залучив до незаконної діяльності ще п’ятьох місцевих мешканців, віком від 29 до 44-х років, чітко розподіливши між ними обов’язки.

Двоє лаборантів займалися безпосереднім виготовленням психотропів. Вони орендували квартири, де обладнали дві амфетамінові нарколабораторії, потужності яких дозволяли їм синтезувати щомісяця до п’яти кілограмів психотропних речовин.

Готову продукцію передавали спільникам – двом чоловікам та жінці, які розповсюджували амфетамін на території Києва та Київської області лише серед довіреного кола споживачів «з рук у руки», а розрахунок за «товар» отримували готівкою або на банківську картку.

Організатор контролював діяльність усіх членів угруповання, забезпечував безперебійне постачання необхідних прекурсорів для нормального функціонування лабораторії та допомагав розповсюджувати заборонені речовини й займався пошуком нових «клієнтів».

Такий «бізнес» приносив їм близько двох мільйонів гривень заробітку на місяць.

Правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців ТОР провели десять одночасних санкціонованих обшуків, у результаті яких вилучили пакунки з амфетаміном, канабісом, фенілнітропропеном та пігулками екстазі.

Також вилучено 22 літри та 5 кілограмів прекурсорів та майже 60 одиниць різноманітного лабораторного обладнання. Крім того, вилучено гроші в національній валюті, банківські картки, пакувальні матеріали та автомобіль, який використовувався у злочинній діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить близько 500 тисяч гривень.

Все вилучене скеровано на проведення відповідних експертних досліджень.

Трьом учасникам наркоугруповання слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Ще одному – за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Нині Голосіївський районний суд м. Києва обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Процесуальні рішення відносно інших учасників, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів будуть прийматися після надходження результатів експертиз.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: