У столиці планують створити меморіал героїв «Азовсталі»

12:00  |  20.09.2022
Київ

Керівниця патронатної служби полку “Азов” Олена Толкачова повідомила, що в Києві планують створити меморіал героїв «Азовсталі».

Джерело: Олена Толкачова в інтерв’ю «Українській правді»

За словами Олени Толкачової меморіал повинен бути на схилах Дніпра, на місці, яке буде проглядатися з усіх боків Києва. Попередньо меморіал буде на місці Співочого поля.

«Там вже стоїть меморіал воїнам Другої світової війни, державний прапор і саме це місце підходить і по всіх архітектурних і візуальних нормах. Наш архітектор (теж, до речі, «азовець») розробив візуалізацію. Вона зараз знаходиться в КМДА і, наскільки мені відомо, мер Кличко її вже бачив.

Наразі є ряд бюрократичних процедур, які зараз абсолютно недоречні. І влада розглядає питання, як вирішити це якнайшвидше, бо з цим вже затягувати не можна. Наразі урни кремованих знаходяться на зберіганні в крематорії. Деякі сім’ї забрали урни додому, але це не дуже правильно. Потрібно якнайшвидше робити цей меморіал», — розповідає керівниця патронатної служби.

Попередньо меморіал планують втілити до зими, але архітектурна форма, яку хочуть зробити доволі масштабна і складна. Толкачова зазначає, що спершу розпочнуть процес поховання, а потім вже будуватимуть сам меморіальний комплекс і приводитимуть до ладу місця поховання

.

«Після цього вже робляться доріжки, висаджуються зелені насадження, там ще треба робити реконструкцію сходів, які ведуть прямо від набережної Дніпра. Локація дуже вдала, і єдине, що зараз нас зупиняє, це останнє слово влади.

Є велика проблема, що є мами, які не хочуть кремувати тіла з релігійних міркувань, але вони сказали, що будуть чекати меморіал, аби поховати хлопців разом. І вони чекають, не ховають дітей».

Раніше ми писали, що у КМДА пояснили, чому на вулицях немає автобусів, які Києву надали партнери

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: