У столиці демонтували пам’ятник Миколі Щорсу

15:52  |  09.12.2023
У столиці демонтували пам’ятник Миколі Щорсу

Фото: kyivcity.gov.ua

Продовжуються демонтажі пам’ятних об’єктів, пов’язаних із росією та срср, які затвердила Київська міська рада. 9 грудня на перетині вулиці Симона Петлюри та бульвару Тараса Шевченка фахівці КП «Київблагоустрій» демонтували пам’ятник Миколі Щорсу.

Джерело: Директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов

«Дерусифікація та декомунізація триває. Ми вже демонтували понад 60 пам’яток, пов’язаних з історією і культурою росії та срср. Зараз  працюємо над об’єктами, з яких Уряд зняв охоронний статус. У листопаді прибрали пам’ятник Олександру Пушкіну, сьогодні відбувся демонтаж складної конструкції пам’ятника Миколі Щорсу. У співпраці столичної влади, Міністерства культури та громадськості дуже скоро ми досягнемо спільної та такої бажаної мети», – наголосив директор Департаменту Михайло Буділов.

Він додав, що бригада фахівців КП «Київблагоустрій» працювала над демонтажем важкої, близько 7-тонної, конструкції протягом 6 годин.

Це технічно складні роботи, для яких було залучено різну важку техніку та довелось частково перекрити рух транспорту на обох напрямках бульвару Тараса Шевченка. Демонтаж відбувався зранку у вихідний день, щоб не паралізувати рух центральними вулицями міста.

Монумент буде зберігатись у Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: