У столичному зоопарку з початком літа розпочався сезон виведення молодняка 

13:23  |  16.06.2023
У столичному зоопарку з початком літа розпочався сезон виведення молодняка 

Фото: kyivcity.gov.ua

З початком літа у столичному зоопарку розпочався сезон виведення молодняка. Тому наразі фахівці КиївЗоо створюють максимально комфортні умови для кожної родини – чотирилапих чи пернатих. І цьогоріч там серед інших утворилась одна дуже особлива родина.

Джерело: КП «Київський зоопарк»

«Дика качка крижня, яка оселилась на нашому озері з коропами коі, вивела шістьох пташенят. Водночас наша ветклініка отримала 4 осиротілих каченят. І наша турботлива мама тепло прийняла їх під своє крило. Та впоратися з 10-ма мамі було важко, їй доводилося цілий день, вибиваючись із сил, вишукувати та збирати весь неслухняний виводок, і тоді сталось диво. Гусак казарки, який завжди любив гуляти наодинці територією зоопарку, почув писк каченят – і це раптово пробудило в ньому «батьківські» почуття. Тож він кинувся допомагати заклопотаній мамі зганяти малих «бешкетників» до купи. Та й так і лишився в цій дивовижній гусячо-качиній родині – в якості «батька», – поділився КиївЗоо на своїй сторінці у Facebook.

Заселення диких птахів на території зоопарку відбувається щорічно, оскільки там створено всі умови для їх безпечного та комфортного проживання.

І не тільки для птахів. Київський зоопарк – це місце, де живуть понад 200 видів різноманітних тварин. Кожен із яких має власні потреби та «побажання».  

Так, на території зоологічного парку облаштовано зелені острови та мальовничі озера, низенькі кущі та високі дерева, водяні розпилювачі та освіжаючі басейни, зручні годівниці та спеціальні чесалки, піщані дюни та кам’янисті насипи, комфортні гамаки та дерев’яні помости, пенькові ліани та ще безліч інших засобів для щасливого життя тварин.

І, звісно, для кожного мешканця готують корисну та смачну їжу за індивідуальним фахово підібраним та збалансованим раціоном.

Тож КиївЗоо запрошує киян і гостей столиці приходити за романтичним настроєм та позивними емоціями. 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: