У столичному метро запустили другий потяг із польських вагонів — Кличко

14:52  |  04.04.2024
У столичному метро запустили другий потяг із польських вагонів — Кличко

Фото: kyivcity.gov.ua

4 квітня на маршрут зеленої гілки столичного метро вийшов уже другий потяг із вагонів, які Київ отримав від Варшави. Мер столиці Віталій Кличко оглянув потяг та проїхався в ньому київською підземкою.

Джерело: КМДА

Експлуатацію першого такого потягу почали на цій гілці в листопаді минулого року. Загалом минулого року в якості благодійної допомоги Варшава передала Києву 60 вагонів метро.

Це стало можливим завдяки підписаному у 2022 році листу між столицями Польщі та України щодо безоплатної передачі цих вагонів варшавського метрополітену.

«Нагадаю, транспортування до Києва всіх 60 варшавських вагонів тривало 7 місяців. Останній поїзд прибув до столиці наприкінці жовтня минулого року. Отримані вагони належать до рухомого складу серії № 81, який також експлуатується і в київському метро. Більшість вагонів із Варшави насамперед використовують в якості технічних донорів для капремонтів діючого рухомого складу, оскільки 80% парку вагонів столичного метро складають вагони, що виготовлені за радянських часів. Тому допомога польських друзів допомагає забезпечувати безперебійну роботу київського метро та безпеку руху поїздів. Але не всі вагони стають донорами та йдуть на запчастини. Після відповідної експертизи минулого року з 5 вагонів, які були в найкращому стані, працівники київського метрополітену зібрали перший адаптований поїзд. З листопада він постійно курсує на Сирецько-Печерській лінії метро. І сьогодні вийшов на лінію повноцінно переобладнаний другий п’ятивагонний зчеп. Він теж курсуватиме зеленою лінією. Цей поїзд так само має деякі оголошення та написи польською мовою, на знак подяки польським колегам», – сказав Віталій Кличко.

Він також зазначив, що вже тривають роботи з адаптації 2-х вагонів, що стануть частиною третього польського поїзда. Його вихід на лінію запланований до кінця літа цього року.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: