У Солом’янському районі викрили два шахрайських call-центри

10:48  |  14.09.2023
У Солом’янському районі викрили два шахрайських call-центри

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Під час обшуків у приміщеннях правоохоронці вилучили понад 650 одиниць комп’ютерної техніки, аксесуарів до неї, мобільні телефони, гроші різної валюти. Триває досудове розслідування.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Слідчі Солом’янського управління поліції задокументували незаконну діяльність двох шахрайських call-центрів, які знаходились в офісних приміщення в одному з торгових центрів на вулиці Борщагівській. За адресою працювала слідчо-оперативна група районного управління поліції.

На місці правоохоронці виявили більше сотні облаштованих місць, оснащених комп’ютерною технікою. У рамках розпочатого кримінального провадження на підставі ухвали суду поліцейські провели обшук в офісах, де під час слідчих дій вилучили понад 650 одиниць техніки: системні блоки, монітори, навушники, ноутбуки, мобільні телефони, чорнові записи та гроші різного номіналу та валюти. На час обшуку в одному з приміщень перебувало 30 осіб.

За вказаним фактом слідчим відділом Солом’янського управління поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операції з використанням електронно-обчислювальної техніки або організованою групою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці проводять заходи з встановлення усіх осіб причетних до кримінального правопорушення аби притягнути їх до кримінальної відповідальності. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: