У приміщеннях столичних ТЕЦ ДБР проводить обшуки

12:02  |  27.10.2023
У приміщеннях столичних ТЕЦ ДБР проводить обшуки

Фото: пресслужба "Київтеплоенерго"

У приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури та знаходяться в управлінні «Київтеплоенерго», ідуть обшуки Державного бюро розслідувань.

Джерело: КМДА

Згідно з повідомленням, КП «Київтеплоенерго» заявляє, що готове співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію.

Однак слідчих на об’єкт не пускає та закликає правоохоронців діяти відповідно до закону та умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

«Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Також працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах, грубо порушуючи безпекові норми», — йдеться в повідомленні.

Також в КМДА стверджують, що справа Державного бюро розслідувань не стосується безпосередньо діяльності КП «Київтеплоенерго».

«Ухвала на проведення обшуку не включає адреси фізичного місцезнаходження енергооб’єктів. Тому причина візиту слідчих на Київські ТЕЦ є незрозумілою», — зазначають в КМДА.

Своєю чергою у «Київтеплоенерго» стверджують, що обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла.

«Київські ТЕЦ є стратегічно важливими об’єктами критичної інфраструктури, від роботи яких залежить не тільки життєдіяльність столиці, а й функціонування всього енергетичного комплексу України», — йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Нагадаємо, раніше My-Kiev.com повідомляли, що у приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури та знаходяться в управлінні «Київтеплоенерго», ідуть обшуки Державного бюро розслідувань. […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: