У парку «Партизанької слави» хочуть знести ресторан

17:35  |  13.09.2022
Парк Партизанської Слави

Господарський суд Києва відкрив провадження у справі за позовом Київської міської прокуратури про усунення перешкод у володінні та розпорядженні земельною ділянкою, яка розташована на території регіонального ландшафтного парку «Партизанська слава».

Джерело: Київська міська прокуратура

Столичне підприємство нелегально облаштувало на території регіонального ландшафтного парку заклад харчування. При цьому самочинне будівництво здійснено на території, що знаходиться в межах прибережної захисної смуги водного об’єкту – озера Великого, яке входить до ландшафтного заказника місцевого значення «Червонохуторські озера».

Площа незаконно займаної землі становить 0,17 га, а її вартість 8,5 млн грн.

Як відомо, регіональні ландшафтні парки, як і ландшафтні заказники, належать до природно-заповідного фонду України, а чинним законодавством заборонено їх використання під розміщення закладів комерційного призначення, а тим більше – під будівництво.

У зв’язку з самочинністю будівництва та незаконністю набуття права власності на майно на території об’єкту природно-заповідного фонду та в межах прибережної захисної смуги озера, враховуючи бездіяльність власника комунальної землі – Київської міської ради, прокуратура заявила вказаний позов в інтересах столичної громади.

Раніше ми писали, що містян запрошують зіграти в шашки з чемпіонкою світу Валерією Єжовою

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: