У одному з районів столиці з’явилася Лондонська вулиця

12:00  |  28.09.2022
Джонсон

З метою дерусифікації топоніміки в Солом’янському районі вулицю Пітерську перейменовано на Лондонську. Загалом у столиці вже перейменовано понад сотню міських об‘єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. 

Джерело: КМР

У Київській міській раді зазначили, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Пітерську до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами.

Назва вулиці Пітерська походить від розмовної народної назви російського міста Санкт-Петербург. З метою зменшення культорологічного впливу країни-агресора на столичну топоніміку шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 11 211 голосів, набрала пропозиція – вулиця Лондонська, яка запропонована на честь столиці Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Велика Британія є одним з головних союзників України у війні проти рф.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Пітерської на Лондонську.

Нагадаємо, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Раніше ми писали, що у Києві працівниця ЦНАПу закликала підтримувати рф та повалити чинний уряд

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: