У найстарішому лісництві Києва відкрили Музей лісу

16:43  |  12.09.2023
У найстарішому лісництві Києва відкрили Музей лісу

Фото: kyivcity.gov.ua

Напередодні Дня працівника лісового господарства у Броварському лісництві Києва відкрили Музей лісу.

Джерело: Заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів

«У найстарішому лісництві столиці відкриваємо музей, у якому можна побачити, як зароджувалася та змінювалася лісова галузь нашого міста впродовж багатьох десятиліть. Тут є старовинні документи та інструменти, раритетні фотографії та елементи спецодягу. А найголовніше – у цьому музеї можна відчути дух лісництва і зустріти людей, котрі віддані своїй справі», – зазначив Володимир Прокопів.

За його словами, ідея створення Музею лісу виникла під час ремонту на території Броварського лісництва, яке входить до складу КП «Дарницьке лісопаркове господарство».

Тоді працівники знайшли документи, датовані 19-20 століттями, зокрема, «Протокол про порушення», складений 1879 року, а також лист 1914 року про нагороду золотою медаллю «казенного лісового обʼїзника Івана Волкова».

Ці та інші документи, пов’язані з розвитком Броварського лісництва, лягли в основу експозиції разом зі знайденими старими фотографіями та інструментами.

Одним із найдавніших експонатів музею став так званий «меч Колесова» 1883 року – знаряддя праці, аналоги якого досі використовують для посадки сіянців і саджанців лісових культур.

Як зазначив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, відкриваючи Музей лісу, місто віддає шану та висловлює подяку всім поколінням працівників лісового господарства Києва.

«Після початку повномасштабного вторгнення ми особливо відчули, яким важливим для міста є ліс. Це не тільки наші «зелені легені», але і надійний природний захист від агресора, який мріяв похапцем взяти столицю. Нагадаю також, що з перших днів повномасштабного вторгнення працівники наших лісопаркових господарств активно допомагали ЗСУ, надаючи матеріали для будівництва фортифікаційних споруд та деревину для обігріву блокпостів і місць дислокації наших військ», – зазначив Олександр Возний.

Музей лісу працюватиме для відвідувачів один раз на тиждень – щосереди.

Вхід до музею є безкоштовним.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: