У КМДА прокоментували тендер на закупівлю міцного алкоголю

15:31  |  16.10.2023

Київська влада прокоментувала інформацію про те, що «Київський культурний кластер» закуповує алкогольні напої для барів муніципальних кінотеатрів за кошти платників податків. Кажуть, що це звичайна процедура закупівлі алкоголю для подальшого продажу відвідувачам, і на це не залучаються бюджетні кошти.

Джерело: КМДА

В КМДА наголосили, що закупівля здійснюється за кошти комунального підприємства для ведення господарської діяльності, на яку є ліцензія. Бюджетні кошти при цьому не залучаються.

«Це звичайна процедура придбання товарів, необхідних для ведення господарської діяльності підприємства, яка, для забезпечення відкритості, проводиться через електронну систему закупівель», — кажуть в адміністрації.

У структурі підприємства наразі діє 7 кластерів. У чотирьох барах, що працюють при комунальних кінотеатрах «Краків», «Лейпциг», «Флоренція» та «Імені Т.Г. Шевченка», продають алкогольні напої, маючи офіційну ліцензію. 

У КМДА підкреслили, що алкогольні напої закуповують винятково для зазначених закладів і лише для сервісного обслуговування відвідувачів.

Напередодні в мережі почали обурюватися тендером про закупівлю міцних алкогольних напоїв на майже 98 тисяч гривень для «Київського культурного кластера». Згідно з документами, замовник повинен отримати горілку, віскі, коньяки та інші напої.

Наприклад, у списку була горілка «Фінляндія» (477 грн за 1 л), віскі Chivas Regal 12-річної витримки (1668 грн за 1 л), віскі Jack Daniel’s (977 грн за 1 л), коньяк Remy Martin VSOP (2457 грн за 0,7 л) та інші напої.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: