У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако

14:22  |  07.07.2023
У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако

Фото: kyivcity.gov.ua

У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако, які потрапили до зоопарку у 2022 році. Працівники КиївЗоо створили у великому літньому пташиному вольєрі умови, наближені до природних.

Джерело: КП «Київський зоопарк»

Хворих та наляканих птахів до столичного зоопарку привезли співробітники поліції. Майже рік відбувалась їх поступова реабілітація.

Для комфорту птахів у вольєрі є різноманітні присади, іграшки, гілки дерев, годівнички, декоративний фонтанчик та освіжаючий туманно-крапельний розпилювач.

Важливе значення для їхнього здоров’я має особливий, ретельно підібраний раціон, який складається зі спеціального гранульованого корму, збагаченого всіма необхідними вітамінами та мінералами. А ще – папуги із задоволенням поїдають фрукти, плоди і насіння.

Це досить великі птахи, які виростають до 30-35 сантиметрів і живуть до 50 років, а іноді і більше.

Як зазначають фахівці КиївЗоо, в останні роки популяція жако різко скоротилася. Необмежений вилов птахів із природи та торгівля ними, а також знищення тропічних лісів привели до катастрофічного зниження популяції цих дивовижних птахів. Наразі виду надано статус «під загрозою вимирання».

Тому головна мета столичного зоопарку – реабілітувати пернатих та навчити людей тому, що утримання птахів має бути компетентним і сприяти охороні виду в природі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: