У Київраді зареєстрували проєкт про відміну зупинки транспорту під час тривоги

12:00  |  27.09.2022
Київська Венеція: топ-5 цікавих фактів про Гідропарк

У Київській міській раді зареєстрували проєкт рішення “Про невідкладне забезпечення безперебійного перевезення пасажирів транспортом у межах міста Києва під час повітряної тривоги”.

Джерело: проєкт Київради

У пояснювальній записці до проєкту йдеться про те, що протокольне рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи наземного громадського транспорту під час повітряної тривоги перетворює наземний громадський транспорт на такий, який не гарантує, що пасажир дістанеться до точки призначення.

«Наземний громадський транспорт стає неконкурентоздатним порівняно з приватними автомобілями, що, своєю чергою, повертає місто Київ у парадигму розвитку типовим автомобілецентричним шляхом. Це також зумовлює більший попит на імпортоване паливо при тому, що більша частина пасажиропотоку громадського транспорту Києва припадає на електротранспорт, який живиться електроенергією внутрішнього виробництва.

Таке рішення також збільшує збитки перевізників та витрати пасажирів, які вимушені обирати інший вид транспорту, зокрема таксі, та втрачати час. Також проблемним питанням є зупинка громадського транспорту під час повітряної тривоги близько до початку комендантської години», — йдеться у пояснювальній записці.

Не досягається і основна мета рішення Ради оборони міста Києва — підвищення безпеки пасажарів, адже за численними свідченнями та матеріалами у ЗМІ пасажири здебільшого залишаються у транспорті або на зупинці.

Даний проект рішення розроблено для врегулювання Київською міською радою питання безперебійного функціонування громадського транспорту під час повітряної тривоги і забезпечення надійних перевезень пасажирів громадським транспортом Києва, наголошують ініціатори записки.

Крім того, депутати зазначають, що реалізація рішення не потребує додаткових витрат міського бюджету.

Раніше ми писали, що цього тижня, із 27 вересня до 2 жовтня, у столиці пройдуть продовольчі сільськогосподарські ярмарки

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: