У Києві збільшують фонд захисних споруд: підземний простір розглядають як можливі укриття та проводиться робота із власниками

15:06  |  19.07.2023
У Києві перевірять всі укриття: містяни скаржилися, що вони закриті під час тривог

Підземні приміщення та простори в Києві розглядають як потенційні укриття, що дозволить збільшити кількість захисних споруд. Зокрема, на тих локаціях, де необхідні нові укриття в пішому доступі. Окрім того, проводиться комунікація із власниками та методологічна робота. Адже мова йде про безпеку та збереження життів в умовах війни, тому важлива консолідація зусиль міста, районів, приватного сектора тощо.

Джерело: Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами нарад у Подільському та Солом’янському районах міста Києва

«Різні з точки зору власності й управління, а також технічних характеристик типи потенційних укриттів потребують окремого алгоритму роботи. Райони проводять огляди таких приміщень, проводять методичну роботу із власниками й управителями щодо оснащення та подальшого регламенту роботи тощо. Ми розраховуємо на свідому позицію приватних структур, адже питання захисту від ворожих обстрілів актуальне як ніколи. На місцях продовжують усувати зауваження, отримані за результатами перевірок за участю Держслужби України з надзвичайних ситуацій та підрозділів Нацполіції. Не припиняємо опрацьовувати звернення киян, які стосуються мапи укриттів, доступу до них та санітарного стану», – сказав Петро Пантелеєв.

8 червня, за рішенням Київради, місто додатково виділило на ремонт та облаштування укриттів 750 млн грн (до цього, минулого та нинішнього року, виділи 1,2 млрд грн).

Гроші будуть спрямовані, зокрема, на встановлення автоматизованої системи доступу, на придбання двох сотень модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання, що встановлюватимуть, у першу чергу, на території спальних районів.

А також – на дооснащення підвальних та цокольних приміщень, що можуть використовуватися як укриття. Для виявлення таких об’єктів здійснюють позапланову інвентаризацію.

Також Київ розпочав оснащення споруд цивільного захисту системами автоматизованого відкриття. Перші такі системи вже встановлюють в укриттях у Дарницькому районі столиці.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: