У Києві затримали підозрюваного за зґвалтування падчерки (відео)

12:32  |  28.12.2022
У Києві затримали підозрюваного за зґвалтування падчерки

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські зібрали  доказову базу та повідомили зловмиснику про підозру. Суд обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

У серпні цього року ювенальні поліцейські Шевченківського управління спільно із соцпрацівниками вилучили двох малолітніх дівчаток з неблагополучної родини.

Під час перевірки правоохоронці разом зі службою у справах дітей встановили, що діти проживали в антисанітарних умовах, які загрожували їх життю і здоров’ю.

Дітей доставили на медогляд до лікарні, а відносно батьків поліцейські склали адміністративні протоколи за невиконання батьківських обов’язків.

Однак, вже у листопаді поточного року до чергової частини Шевченківського управління поліції від адміністрації центру соціально-психологічної реабілітації дітей надійшло повідомлення.

Під час перебування в закладі 11-річна дівчинка в розмові з психологом розповіла, що протягом кількох років її вітчим вчиняв відносно неї розпусні дії. На місце події негайно прибули співробітники ювенальної превенції та слідчі.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, за даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України — розбещення малолітньої дитини близькими родичами:

«У ході досудового розслідування ми встановили, що протягом двох років у квартирі на вулиці Салютній вітчим вчиняв дії сексуального характеру щодо доньки своєї дружини. Після чого слідчим було надано кваліфікацію події за частиною 4 та 6 статті 152 Кримінального кодексу України — зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, скоєне повторно. Крім того, відповідно до висновку щодо психологічної роботи з малолітньою встановили, що дитина є жертвою домашнього насильства: психологічного та фізичного. Ми призначили ряд судово-психіатричних експертиз, опитали вихователя щодо відомих їй обставин вчиненого кримінального правопорушення та психолога».

Під час розслідування кримінального провадження ювенальні поліцейські спільно з оперативниками Шевченківського управління поліції провели санкціоновані обшуки за адресами мешкання ймовірного підозрюваного, у ході яких було вилучено 2 мобільних пристрої, флеш-накопичувач з наявними матеріалами порнографічного характеру.

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі триває перевірка щодо скоєння розпусних дій затриманим відносно його 7-річної доньки. Також вирішується питання щодо правової оцінки дій матері постраждалої дитини, яка, ймовірно, могла знати про такі вчинки фігуранта.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру.

Шевченківський районний суд столиці обрав фігуранту запобіжний захід тримання під вартою без можливості внесення застави. За скоєння тяжкого злочину йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: