У Києві затримали крадія автомобіля

14:08  |  24.07.2023
У Києві затримали крадія автомобіля

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Розбивши скло та пошкодивши замок запалення, зловмисник заволодів автівкою з метою розбору на запчастини. Слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. Фігурантові загрожує до п’яти років за ґратами.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

З повідомленням про викрадення автомобіля «ВАЗ» до поліції Києва звернувся місцевий мешканець. Чоловік розповів, що залишив автівку біля будинку на проспекті Берестейському у Святошинському районі столиці. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Як повідомив начальник відділення розслідування злочинів скоєних у сфері транспорту Дмитро Довбаш, правоохоронці переглянули відео з камер спостереження системи «Безпечне місто» та встановили рух зловмисника на викраденому транспортному засобі:

«Провівши першочергові слідчі дії ми з’ясували, що до злочину причетний 31-річний уродженець Київщини. Зловмисник розбив скло зі сторони пасажирського сидіння, пошкодив замок запалення та завів двигун. Відігнаши «ВАЗ» у гаражний бокс на лівому березі Києва, фігурант почав розбирати його на запчастини».

Слідчі за погодженням зі Святошинською окружною прокуратурою, повідомили порушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Суд обрав затриманому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Наразі досудове розслідування завершено, а матеріали кримінального провадження разом з доказовою базою передано до Святошинського районного суду для розгляду справи по суті.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: