У Києві затримали чоловіка за незаконне зберігання боєприпасів

14:18  |  07.02.2023
У Києві затримали чоловіка за незаконне зберігання боєприпасів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Під час обшуку в оселі фігуранта працівники поліції виявили та вилучили корпус гранати «РГД-5» із запалом до неї, 33 бойових патрони та наркотичні речовини. Правопорушник може провести до семи років за ґратами.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, дільничні Оболонського управління поліції на вулиці Олександра Попова затримали чоловіка за підозрою у зберіганні боєприпасів. На місце для документування події одразу виїхала слідчо-оперативна група.

Під час обшуку в оселі чоловіка працівники поліції виявили та вилучили корпус гранати «РГД-5» із запалом до неї, 33 бойових патрони калібру 5,45х39 мм, наркотичну речовину, ймовірно, канабіс та 2 поліетиленових пакети з білою кристалоподібною речовиною.

Спілкуючись з правоохоронцями чоловік розповів, що вилучені боєприпаси він нібито знайшов у парку неподалік станції метрополітену «Сирець».

Всі речові докази працівники поліції вилучили та направили на експертне дослідження, а фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Ним виявився раніше не судимий 50-річний уродженець іншої держави.

Наразі слідчий Оболонського управління поліції під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури міста Києва повідомив правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: