У Києві затримали чоловіка, який заманив до себе у квартиру дівчину та зґвалтував її

11:43  |  08.08.2023
У Києві затримали чоловіка, який заманив до себе у квартиру дівчину та зґвалтував її

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік під приводом зробити подарунок заманив дівчину до себе додому, де без її згоди вступив з нею у статеві зносини. Зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – безальтернативне тримання під вартою.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від лікарів про те, що до них звернулася місцева мешканка з інвалідністю та повідомила, що її зґвалтували.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу та оперативники сектору розкриття злочинів проти життя та здоров’я.

У ході першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний сусід потерпілої.

Зловмисник під приводом зробити подарунок заманив 24-річну дівчину до себе у квартиру, де зґвалтував. Після вчиненого фігурант відпустив жертву, а сам втік.

Провівши необхідні розшукові заходи оперативники відділу поліції №1 Святошинського управління поліції затримали зловмисника на території Київської області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це — раніше не судимий киянин, 1993 року народження.

Під час досудового розслідування правоохоронці провели обшук за місцем мешкання затриманого, звідки вилучили речові докази.

За процесуального керівництва прокуратури слідчі Святошинського управління поліції міста Києва повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України — зґвалтування. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: