У Києві затримали чоловіка, який приїхав на роботу на викраденому авто

15:13  |  27.12.2022
У Києві затримали чоловіка, який приїхав на роботу на викраденому авто

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік хотів поцупити з автівки цінні речі власника, але коли таких не знайшов, то вирішив незаконно заволодіти автомобілем. Слідчі повідомили фігуранту про підозру, а суд помістив його під варту. Порушнику загрожує до восьми років за ґратами з конфіскацією майна.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про викрадення його легковика «Тойота», який він залишив на узбіччі на проспекті Академіка Палладіна.

Для з’ясування обставин та документування злочину на місце негайно виїхала слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції.

За словами слідчого Святошинського управління поліції Віталія Пеньковського, правоохоронці провели огляд місця події та розпочали комплекс оперативно-розшукових заходів:

«Завдяки злагодженим діям оперативників та аналітиків столичного главку і Святошинського управління поліції ми встановили особу зловмисника. Раніше неодноразово судимого за майнові злочини 36-річного уродженця Запорізької області затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході слідчих дій ми з’ясували, що чоловік помітив незамкнений автомобіль та вирішив заволодіти цінними речами власника, а коли таких не знайшов, то викрав іномарку та поїхав на роботу».

Слідчими Святошинського управління поліції за погодженням зі Святошинською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України — незаконне заволодіння транспортним засобом.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: