У Києві затримали чоловіка, який пограбував 9-річну дитину

12:36  |  06.10.2023
У Києві затримали чоловіка, який пограбував 9-річну дитину

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисник скористався тим, що дівчинка відволіклась граючись біля під’їзду з подругою, вхопив з лавочки її шкільний рюкзак та втік. Протягом години правоохоронці затримали зловмисника неподалік від місця проживання. Тепер раніше судимому чоловіку загрожує до десяти років в’язниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції Києва звернулась місцева мешканка та повідомила, що декілька хвилин тому невідомий чоловік пограбував її малолітню доньку, яка гралась із подругою біля під’їзду будинку на бульварі Ярослава Гашека.

Жінка розповіла, що нападник забрав рюкзак, в якому знаходився мобільний телефон, кишенькові гроші та підручники дитини. Слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції задокументувала злочин і правоохоронці розпочали пошук зловмисника.

Як розповіла старша слідча Дніпровського управління поліції Карина Бежевець, поліцейські провели низку розшукових заходів та протягом години затримали підозрюваного в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«Співробітники сектору кримінальної поліції № 4 виявили зловмисника неподалік місця проживання, а під час поверхневої перевірки вилучили у нього рюкзак дівчинки. Правоохоронці з’ясували, що чоловік вже встиг продати мобільний телефон. Наразі ми вилучили речовий доказ у нового власника та після проведення необхідних слідчих дій повернемо ґаджет школярці. Порушником виявився неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів киянин, 1980 року народження».

За цим фактом слідчі територіального підрозділу розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

«Під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство», – зазначила Карина Бежевець.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: