У Києві затримали чоловіка, який обікрав автомобіль волонтерського фонду

13:53  |  06.03.2024
У Києві затримали чоловіка, який обікрав автомобіль волонтерського фонду

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік проник у салон транспортного засобу, звідки викрав військове спорядження та медикаменти. Правоохоронці встановили особу порушника та повернули викрадені речі волонтерам. За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Днями до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від представника волонтерського фонду про те, що вночі у Дніпровському районі невідомі особи обікрали автомобіль, в якому знаходились речі, призначені для військових.

Як розповіла старша слідча Дніпровського управління поліції Вікторія Карпова, оперативні працівники відділу поліції № 3 провели низку розшукових заходів та встановили, що до крадіжки причетний місцевий мешканець, 1983 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, а також за незаконне поводження зі зброєю:

«Ми з’ясували, що чоловік викрав з автомобіля волонтерів тактичний рюкзак, військовий шолом, бронежилет із захисними плитами, автомобільний монітор, а також медикаменти. Медикаменти зловмисник викинув неподалік місця вчинення правопорушення, а інші речі здав до ломбарду. В рамках слідчих дій ми вилучили викрадені речі та повернули волонтерам».

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

«Наразі ми, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, повідомили фігуранту про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, триває слідство», – додала Вікторія Карпова.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: