У Києві затримали адвоката за вимагання хабаря для винесення більш м’якого вироку обвинуваченому

15:05  |  13.11.2023
У Києві затримали адвоката за вимагання хабаря для винесення більш м’якого вироку обвинуваченому

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік вимагав у клієнта 5 тисяч доларів США за здійснення впливу на суддю у призначенні більш м’якого рішення по кримінальному провадженні. Правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили незаконну діяльність адвоката, який за грошову винагороду обіцяв обвинуваченому вплив на прийняття рішення суддею одного з районних судів Києва щодо винесення більш м’якого вироку за скоєні кримінальні правопорушення.

За своє «сприяння» він хотів отримати 5 000 доларів США. Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі неправомірної вигоди.

Слідчими столичного главку за процесуального керівництва Київської міської прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Наразі суд вже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: