У Києві затримали 34-річного чоловіка, який вкрав автівку

13:07  |  06.02.2024
У Києві затримали 34-чоловіка, який вкрав автівку

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зловмисника затримали неподалік місця вчинення кримінального правопорушення. Транспортний засіб повернули власнику. За вчинене порушнику загрожує до дванадцяти років за ґратами.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Про викрадення автомобіля «Opel» на спецлінію 102 повідомив власник. Чоловік розповів, що напередодні залишив авто у дворі, однак наступного дня виявив його відсутність.

За вказаною адресою одразу виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, яка провела огляд місця події та задокументувала правопорушення.

Як розповів начальник відділення з розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Голосіївського управління поліції Владислав Кузьменко, від’їхати далеко від місця вчинення злочину чоловіку не вдалось – на сусідній вулиці автомобіль зупинили патрульні поліцейські.

«Ми встановили, що викрадачем автомобіля виявився товариш потерпілого, який після гучного застілля залишився у нього переночувати. Зранку зловмисник взяв ключі від автомобіля та заволодів іномаркою».

Порушник перебував у стані алкогольного сп’яніння, відтак патрульні склали на нього протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування у стані алкогольного сп’яніння, а слідчі затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Викрадений автомобіль повернули власнику.

За погодженням із Голосіївською окружною прокуратурою міста Києва, правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Максимальне покарання передбачене санкцією статті – позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: