У Києві затримали 17-річного хлопця, який викрав та продав автомобіль знайомого

19:05  |  20.10.2023
У Києві затримали 17-річного хлопця, який викрав та продав автомобіль знайомого

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Під приводом покупки та перевірки технічного стану авто підліток отримав від власника ключі з документами, заволодів чужим автотранспортом та продав його. Правоохоронці розшукали автомобіль та повідомили зловмиснику про підозру. За вчинення злочину неповнолітньому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До чергової частини Дарницького управління поліції надійшла інформація про викрадення автомобіля на вулиці Архітектора Вербицького.

Заявник повідомив, що напередодні він віддав ключі та документи від «ВАЗ-2105» знайомому, який мав намір купити автомобіль, а вранці виявив відсутність авто.

Начальник кримінальної поліції районного управління Олександр Пак повідомив, що оперативники провели комплекс розшукових заходів, аби встановити місцеперебування викраденого автомобіля та затримати підозрюваного: 

«Ми проаналізували дані системи відеомоніторингу «Безпечне місто», відпрацювали інформацію щодо особи, на яку вказав власник та яка ймовірно могла бути причетною до правопорушення. Крім того, під час моніторингу мережі Інтернет, на одній з торговельних платформ з продажу авто ми виявили оголошення з викраденим автомобілем. З’ясувалося, що новий власник придбав ВАЗ у 17-річного підозрюваного. Згодом ми розшукали автотранспорт та затримали викрадача».  

За фактом слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України — незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.  

«Наразі під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили неповнолітньому фігуранту про підозру у вчиненні злочину, а суд обирає йому запобіжний захід», — додав Олександр Пак.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: