У Києві встановлять меморіальні дошки п’ятьом Захисникам України

16:58  |  08.11.2023
У Києві встановлять меморіальні дошки п’ятьом Захисникам України

У Києві встановлять меморіальні дошки п’ятьом героям, які загинули, захищаючи нашу державу під час російсько-української війни.

Джерело: Департамент суспільних комунікацій КМДА

Зокрема, меморіальну дошку установлять на честь Сергія Машовця, який із 2014 року займався забезпеченням добровольчих батальйонів на сході України та після повномасштабного вторгнення став на захист держави. Пам’ятну дошку облаштують на фасаді будинку, де жив воїн, – на вулиці Ревуцького, 19/1.

Також меморіальну дошку установлять на фасаді школи № 253, що на вулиці Жмеринській, 34. Саме там навчався Віктор Рубан – ветеран батальйону Азов, який із 2014 року брав участь у бойових діях на сході країни та загинув, захищаючи нашу незалежність.

Окрім того, на честь військовослужбовця ЗСУ Максима Токарева, який, рятуючи побратима, загинув під час виконання бойового завдання в жовтні 2022 року, облаштують пам’ятний знак на фасаді будівлі гімназії № 178, де він навчався, – на проспекті Повітрофлотському, 22.

Також меморіальну дошку установлять на честь Костянтина Свінціцького – військового ЗСУ, який пішов на війну добровольцем у 2022 році та загинув на Херсонщині. Його розмістять на фасаді будівлі школи № 200, де навчався Захисник, – на вулиці Мирослава Поповича, 9.

Ще одну меморіальну дошку установлять на фасаді школи № 158, де навчався загиблий військовослужбовець ЗСУ Дмитро Сова, – на вулиці Сулеймана Стальського, 12. Чоловік став на захист держави з початком повномасштабного вторгнення, щоб боронити столицю. Загинув на Луганщині в березні 2023 року.

Витрати, пов’язані з виготовленням і встановленням меморіальних дощок, будуть профінансовані за позабюджетні кошти.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: