У Києві викрили жінку, яка незаконно переправляла ухилянтів за кордон

13:03  |  27.10.2023
У Києві викрили жінку, яка незаконно переправляла ухилянтів за кордон

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці припинили кримінальне правопорушення, коли фігурантка намагалась перевезти трьох «клієнтів», вартість таких послуг коштувала від 4000 до 8000 тисяч доларів США. Жінці загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правопорушницею виявилась мешканка Чернівецької області, 1981 року народження.

Правоохоронці встановили, що фігурантка через знайомих підшукала трьох чоловіків призовного віку, які хотіли покинути країну.

Для реалізації своїх задумів жінка домовилась з іншими спільниками, особи яких на даний час встановлюються, та розробила план з переправлення «клієнтів» через державний кордон. Вартість таких послуг коштувала від 4000 до 8000 тисяч гривень.

Один із чоловіків заплатив їй 6000 тисяч доларів США, після чого порушниця забрала їх у заздалегідь обумовленому місці на автомобілі та повезла у напрямку державного кордону України.

Згідно з планом, далі вони мали пересуватися на човні, але реалізувати злочинну схему фігурантці завадили працівники поліції.

Правоохоронці провели 11-ть обшуків, під час яких вилучили 8 тисяч доларів США, 890 євро, печатки, банківські картки, картки пам’яті, мобільні телефони, документи, а також два пістолети, 26 набоїв.

Організаторку злочинного бізнесу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучені речові докази направлено на експертне дослідження.

За даним фактом слідчим управлінням столичної поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою, з корисливих мотивів. Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру та обрання запобіжного заходу.

Їй загрожує від семи до дев’яти років позбавлення поліз з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Правоохоронці також проводять заходи по встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: