У Києві викрили та припинили діяльність двох угруповань наркоторговців із мільйонними оборотами

15:33  |  10.07.2023
У Києві викрили та припинили діяльність двох угруповань наркоторговців із мільйонними оборотами

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Злочинні групи у великих обсягах збували метадон на території Солом’янського району столиці. Наркоділкам загрожує до десяти років ув’язнення. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Оперативники Солом’янського управління поліції спільно зі слідчими отримали інформацію про те, що на території району діє група невідомих осіб, яка займається збутом наркотиків.

У ході проведення розшукових заходів правоохоронці викрили та задокументували злочинні угруповання з шести осіб, які займалися продажем метадону.

За словами начальника Солом’янського управління поліції Ігоря Леуса, в ході документування наркозлочинів, поліцейські встановили, що організаторками наркобізнесу виявились дві жінки, 1985 та 1989 років народження:

«Киянки організували два злочинні угруповання, до яких залучили ще 4 осіб. Виконавці були так званими закладчиками. Самі ж «бізнесменки» займалися придбанням метадону у великій кількості та приймали замовлення від клієнтів. Під час обшуків за місцем мешкання всіх учасників злочинів, ми вилучили підготовлений до збуту метадон, чорнові записи, електронні ваги, мобільні телефони, сім-картки, автомобілі та понад 9 000 гривень, отриманих від незаконної діяльності. Також, ми встановили, що кожна зі злочинних груп заробляла по декілька мільйонів гривень щомісяця на незаконному бізнесі».

За силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури шістьом фігурантам оголошено про підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Санкція статті передбачає від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: