У Києві викрили ще одного прихильника «руского міра»

10:59  |  06.12.2022
У Києві викрили ще одного прихильника «руского міра»

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігурант розміщував проросійські публікації на власній сторінці у соцмережах. Під час санкціонованого обшуку з оселі прихильника «руського миру» вилучено агітаційні матеріали та символіку рф. За такі дії йому загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Співробітники Голосіївського управління поліції спільно з працівниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури викрили чоловіка, котрий «працював» на державу- агресора.

Пропагандист неодноразово розміщував антиукраїнські публікації на власній сторінці у соціальній мережі, виправдовуючи дії рф на території України.

«Під час санкціонованого обшуку в оселі пенсіонера ми вилучили докази злочинної діяльності – проросійські агітаційні буклети, символіка та грошові кошти російської федерації, а також зброю та набої. Прихильником «руського миру» виявився раніше не судимий уродженець Сумської області, 1955 року народження», — повідомив начальник Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури відділ дізнання заочно повідомив правопорушнику про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність. Нині вирішується питання про оголошення порушника в розшук.

«Також слідчі встановлюють інших осіб, причетних до протиправних дій. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років», — додав правоохоронець.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: