У Києві викрили схему розкрадання близько 10 млн гривень під виглядом ремонту доріг

12:18  |  01.05.2024
У Києві викрили схему розкрадання близько 10 млн гривень під виглядом ремонту доріг

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Серед підозрюваних: директор та інженер «Київшляхбуду», гендиректор «Київавтодору», а також директор та працівник підприємства, що спеціалізується на виготовленні та постачанні будматеріалів. Правопорушники розробили схему заволодіння бюджетними коштами — шляхом здійснення ремонту автомобільних доріг у Києві з порушенням технологій та за завищеними цінами. 

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Встановлено, що незаконну схему заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах налагодили директор та інженер «Київшляхбуду», гендиректор «Київавтодору», а також директор та працівник підприємства, що спеціалізується на виготовленні та постачанні будматеріалів.

Під час проведення ремонтних робіт ремонту вулично-дорожньої мережі м. Києва зловмисники використовували неякісні матеріали, які закуповували по завищеній ціні.

Відтак, вулиці столиці були «відремонтовані» неякісним асфальтним покриттям, а фігуранти заволоділи близько 10 мільйонами гривень, що належали територіальній громаді Києва.

Наразі поліцейські повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: