У Києві викрили схему підробки документів для переправлення осіб через кордон

14:22  |  01.03.2023
У Києві викрили схему підробки документів для переправлення осіб через кордон

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР спільно із СБУ викрили та повідомили про підозру двом мешканцям столиці в організації схеми з незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку.

Джерело: Державне бюро розслідувань

Встановлено, що колишній працівник військового комісаріату та його син продавали охочим довідки військово-лікарської комісії щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я.

Вартість документа становила від 6 до 7 тис. доларів США. Сума залежала від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів у військовозобов’язаних осіб.

До схеми були залучені працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також лікарі, які фальсифікували медичні документи з історіями захворювань та діагнозів.

Організаторів схеми – батька та сина — було затримано під час передачі 8 тис. доларів США. Раніше була задокументована передача ще 6 тис. доларів США. Сума в 14 тис. доларів США призначалась для виготовлення двох довідок про недієздатність.

Фігурантів підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 9 років.

Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло осіб причетних до злочину.

Тривають невідкладні обшуки, зокрема в приміщенні одного з РТЦК та СП та в Комунальному некомерційному підприємстві «Макарівська центральна районна лікарня».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: