У Києві викрили чоловіка, який за допомогою онлайн ігор підшукував малолітніх для вчинення сексуальних злочинів

11:30  |  29.05.2024
У Києві викрили чоловіка, який за допомогою онлайн ігор підшукував малолітніх для вчинення сексуальних злочинів

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Таким чином 28-річний місцевий мешканець познайомився із 8-річним хлопчиком. Порушник представився однолітком малолітнього та упродовж тривалого спілкування вів з ним розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного змісту та вмовив потерпілого зробити аналогічні світлини для нього. На час слідства підозрюваний перебуватиме під вартою, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

До поліції із заявою про злочин звернувся батько малолітнього киянина. Останній розповів правоохоронцям, що виявив в телефоні сина світлини порнографічного характеру, які йому надіслав невідомий через месенджер.

Оперативники Подільського управління поліції у ході розшукових заходів встановили, що зловмисником виявився 28-річний місцевий мешканець.

Як з’ясувалось, чоловік є прихильником популярної комп’ютерної гри й саме під час онлайн спілкування з іншими учасниками він підшукував малолітню особу для своїх злочинних намірів.

«Влітку 2023 року фігурант подружився із хлопчиком, якому на той час було 8 років, представившись його однолітком. Для цього чоловік навіть прислав фото дитини, яке знайшов в інтернеті. Надалі негідник, користуючись необізнаністю та малолітнім віком співрозмовника, вів з останнім розпусні бесіди, надсилав фото порнографічного характеру та вмовив хлопчика зробити власні аналогічні світлини й надіслати йому» – розповідає начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Слідчі, за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 156 (Розбещення), ч. 2 ст. 301 (Розповсюдження зображень або інших предметів порнографічного характеру серед неповнолітніх) та ч. 1 ст. 301-1 (Зберігання дитячої порнографії) Кримінального кодексу України.

За клопотанням слідчих фігурант перебуватиме під вартою. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

У межах досудового розслідування поліцейські перевірятимуть порушника на причетність до інших ймовірних фактів протиправної діяльності.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: