У Києві викрили агітатора мережі спецслужб рф, який поширював антиукраїнські матеріали роспропагандистів

11:59  |  15.11.2022
У Києві викрили агітатора мережі спецслужб рф, який поширював антиукраїнські матеріали роспропагандистів

Фото: facebook.com/ssu.kyiv

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували у Києві чергового проросійського інтернет-агента, який поширював пропагандистські матеріали та виправдовував збройну агресію рф проти нашої країни.

Джерело: Управління СБУ у Києві та Київській області

Досудовим слідством встановлено, що з початку збройної агресії зловмисник, 53-річний безробітний мешканець столиці, вступив до складу пропагандистської мережі, яка координується спецслужбами рф з території АР Крим.

Зловмисник створив пул антиукраїнських анонімних веб-ресурсів у соціальних мережах та телеграм-каналах, які використовувались в єдиному задумі проведення рф інформаційно-психологічних операцій проти нашої держави.

Зокрема, на вказаних ресурсах на постійній основі публікувались дискредитаційні матеріали стосовно вищого військово-політичного керівництва, а також економічної й технічної допомоги партнерів України.

Зловмисник свідомо поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій з метою створення панічних настроїв серед громадян та формування недовіри до дій Збройних Сил України.

За вказане зрадник сподівався отримати преференції від окупаційної влади у разі захоплення столиці.

Під час проведення обшуку за місцем проживання прихильника «русского міра» правоохоронці отримали доступ до облікових записів зловмисника, з яких здійснювалося адміністрування антиукраїнських ресурсів.

Експертиза КНДІСЕ Міністерства юстиції України підтвердила, що поширені матеріали виправдовують збройну агресію рф проти України та глорифікують її учасників.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: