У Києві відкрили сквер з артоб’єктами, облаштований за підтримки меценатів

15:52  |  14.11.2023
У Києві відкрили сквер з артоб’єктами, облаштований за підтримки меценатів

Фото: kyivcity.gov.ua

На вулиці Алматинській у Дніпровському районі столиці відкрили сучасний сквер, облаштований за підтримки меценатів. Зелену зону загальною площею майже один гектар прикрашають 60 дерев, понад 200 кущів, близько тисячі злаків та декоративних трав. Оздобою нового скверу стали артоб’єкти сучасного українського митця Петра Антипа.

Джерело: Заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів

«Важливо, що під час війни меценати й соціально-відповідальний бізнес допомагають нам облаштовувати нові зелені зони без залучення бюджетних коштів. Це надзвичайно хороший приклад взаємодії міста та громадськості. Вдячний доброчинцям за новий сквер, який стане ще одним улюбленим місцем відпочинку для мешканців Дніпровського району. Та закликаю охочих долучатися до майбутніх ініціатив, щоб спільними зусиллями робити наше місто ще красивішим і зеленішим», – сказав Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, це не єдиний приклад ефективної взаємодії відповідального бізнесу, громади та міста.

«У кожному районі Києва є об’єкти, до озеленення яких долучилися меценати. Завдяки їхній підтримці лише в цьому році у столиці висадили майже 400 дерев, близько тисячі кущів і злакових рослин. Ми завжди відкриті до співпраці й раді навіть найменшій допомозі», – зазначив Олександр Возний.

Роботи з облаштування скверу на вулиці Алматинській тривали близько трьох місяців. За цей час працівники КП УЗН Дніпровського району вирівняли територію площею 0,8 га, видалили порослі та розчистили зарості, влаштували освітлення та полив, встановили паркан, лави та урни, здійснили озеленення.

Нову зелену зону прикрашають ліквідамбри смолоносні, вишні дрібнопильчаті, клени Фрімана, платани іспанські, сосни гірські, спіреї, туї, магнолії та інші зелені насадження. На території скверу встановлені скульптури «Скіфська Діана» та «Пам’ятник каменю» українського митця Петра Антипа.

«Сквер облаштовано за позабюджетні кошти. Фінансування всіх робіт взяла на себе фармацевтична компанія, що розташована в тому районі. Цей сквер стане своєрідним зеленим простором, у якому мешканці можуть гуляти, займатись спортом та організовувати різноманітні заходи. Особливо зараз, попри все, необхідно дбати про покращення екологічної ситуації у столиці. Створення нових парків і скверів є невід’ємною складовою захисту нашого довкілля», – наголосив Ярослав Федоренко.

Основним меценатом облаштування скверу виступила група фармацевтичних компаній «Кусум». Підтримку в озелененні надали розсадник рослин «Наталіс» та компанія «Флорекс Україна».

Участь у відкритті скверу взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні пан Харш Кумар Джейн.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: