У Києві відбудеться безкоштовний кінопоказ стрічки «Голлівуд над Дніпром»

10:45  |  05.09.2022
Київ

До Дня українського кіно у столиці відбудеться показ документальної стрічки «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» режисера Олега Чорного за сценарієм Станіслава Цалика.

Джерело: Київська міська рада

У фільмі йдеться про мальовниче село Бучак на Канівщині, яке з 1950-х років завдяки режисеру Олександру Довженку стало своєрідним Голлівудом над Дніпром.

«Село та його околиці слугували знімальним майданчиком для багатьох відомих кінострічок. Зйомки в селі припинились у 1972 році, коли було здано в експлуатацію Канівську ГЕС, а Бучак частково затопили штучним Канівським морем. Унікальний український Голлівуд перетворився на затоплену Атлантиду.

У 2016 році документальний фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» та його творців було відзначено мистецькою премією «Київ» імені Івана Миколайчука, а у липні 2022 року найбільша база даних фільмів у світі «Internet Movie Database» включила цю стрічку до списку «50 українських документальних фільмів», обов’язкових для перегляду, які репрезентують особливості українського народу та історії України», – розповіли в КП «Київкінофільм».

Після перегляду документального фільму відбудеться зустріч з авторами та акторами фільму.

Захід відбудеться 10 вересня о 15:00 у кінотеатрі «Ліра» (вулиця Велика Житомирська, 40).
Вхід на подію вільний.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: