У Києві та області вводять більш тривалі екстрені відключення світла

14:10  |  27.10.2022
світло

Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведена низка критично важливих об’єктів країни. Унаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК «Укренерго» вводить безпрецедентні екстрені обмеження.

Джерело: ДТЕК.

Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше не актуальні. На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання.

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.

Мешканців просять підтримати енергетиків у боротьбі на енергофронті. Для цього споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Зазначають також, що трапляються й аварії на розподільчих мережах із різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами тощо), через які споживачі можуть бути без світла. Якщо після скасування стабілізаційного відключення не з’явилось світло – просять повідомляти про це через канали комунікації Viber або Telegram бот ДТЕК «Київські електромережі», через сторінку в соцмережі Facebook.

Раніше ми писали, що вночі Київщину атакували шістьма шахідами

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: