У Києві судитимуть посадовицю РДА, яка «заробила» 1,3 мільйона гривень на закупівлі генераторів у навчальні заклади

14:48  |  02.05.2023
У Києві судитимуть посадовицю РДА, яка «заробила» 1,3 мільйона гривень на закупівлі генераторів у навчальні заклади

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Слідчі зібрали необхідну доказову базу та направили обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження до суду.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

У січні цього року правоохоронці викрили посадовицю управління освіти однієї зі столичних районних у заволодінні державними коштами на закупівлі генераторів.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що фігурантка уклала договір із приватним підприємством на постачання бензинових генераторів. Устаткування планувалося закупити для забезпечення електроенергією укриттів у навчальних закладах району.

Для привласнення бюджетних коштів фігуранти внесли у документацію завищену вартість генераторів, яка складала 3,7 мільйона гривень за 17 приладів.

Відповідно до проведеної товарознавчої експертизи, сума завданих збитків бюджету столиці склала понад 1,3 млн грн, а це — 35% незаконного «доходу» від зазначеної в договорі вартості.

Наразі, досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах та ч. 2 ст. 366 – службове підроблення, тобто внесення службовою особою неправдивих відомостей та видачу службовою особою до свідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки завершено.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суді.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: