У Києві судитимуть організовану злочинну групу, яка допомагала ухилянтам виїхати за кордон

16:18  |  17.02.2023
У Києві судитимуть організовану злочинну групу, яка допомагала ухилянтам виїхати за кордон

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Адвокатеса з трьома спільниками організовувала виготовлення довідок військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби для чоловіків призовного віку. Одна така довідка обходилася близько 12 тисяч доларів США. Учасникам злочину загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Влітку 2022 року працівники управління міграційної поліції у міста Києві спільно зі слідчими столичного главку, працівниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили злочинне угруповання, яка займалась незаконною організацією перетину державного кордону військовозобов’язаними.

Як розповів начальник управління міграційної поліції у місті Києві Денис Дем’янюк, до складу злочинного угруповання входило четверо осіб:

«У ході досудового розслідування ми встановили, що злочинну схему організувала 44-річна столична адвокатеса, яка залучила до заробітку свого чоловіка, лікаря медичної установи та знайому. До завдань організаторки входила передача «клієнтам» довідок військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби, що дає чоловікам призовного віку можливість відстрочки від мобілізації, а її чоловік та знайома займалися підшукуванням клієнтів та подальшим переправленням їх через кордон. Свої послуги з надання так званих «білих квитків» фігурантка оцінювала у 12 000 доларів США, а її спільники отримували відсоток від цієї суми».

Наразі слідчі столичного главку поліції завершили досудове розслідування відносно чотирьох членів організованої злочинної групи та направили матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою до суду для прийняття рішення по суті.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: