У Києві судитимуть чоловіка, який ошукав 11 пенсіонерів та пограбував місцеву мешканку під виглядом працівника газової служби

14:30  |  03.08.2023
У Києві судитимуть чоловіка, який ошукав 11 пенсіонерів та пограбував місцеву мешканку під виглядом працівника газової служби

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Порушник заходив у квартири людей поважного віку та забирав у них гроші нібито за заміну газових лічильників. У такий спосіб він привласнив понад 30 000 гривень. 84-річну жінку, яка в останній момент передумала віддавати йому гроші, зловмисник пограбував, вихопивши в неї з рук 2 000 гривень. Слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. За скоєне чоловіку загрожує до десяти років в’язниці.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

На початку травня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки щодо вчинення відносно неї грабежу в багатоповерхівці на вулиці Русанівський бульвар.

Жінка розповіла правоохоронцям, що відчинила незнайомцю двері, бо він представився фахівцем газової служби й запропонував поміняти лічильник.

Киянка погодилась, узяла необхідну суму, але згодом сказала чоловіку, що розрахується з ним по факту виконання робіт. У відповідь порушник вихопив у неї з рук 2 000 гривень та втік.

Тоді, для встановлення особи зловмисника долучились оперативники столичного главку, працівники відділу кримінальної поліції територіального підрозділу, а також аналітики управління кримінального аналізу.

У результаті поліцейські затримали підозрюваного «за гарячим слідом» неподалік від місця скоєння злочину. Ним виявився місцевий мешканець, 1996 року народження.

Під час поверхневої перевірки поліцейські виявили в чоловіка речові докази, зокрема, дві тисячі гривень та бейдж на ім’я нібито фахівця газової служби, до якого він вклеїв власне фото. Відтак, правоохоронці затримали порушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу за погодженням Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України — грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що затриманий причетний до одинадцяти епізодів шахрайства за аналогічним сценарієм. Зловмисник виманював у людей пенсійного віку від 1000 до 5000 гривень, обіцяючи замінити лічильники.

Натомість чоловік ішов геть та витрачав чужі кошти на власні потреби. Загалом псевдоспеціаліст газової служби обманом «заробив» понад 30 000 гривень.

Зібравши необхідну доказову базу, слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури Києва повідомили чоловіку про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 — шахрайство та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене повторно.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті.

За скоєне порушнику загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: