У Києві слідчі розпочали кримінальні провадження за фактом просідання будівлі дитячого садочку

15:09  |  28.12.2023
У Києві слідчі розпочали кримінальні провадження за фактом просідання будівлі дитячого садочку

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Попередньо встановлено, що причиною деформації стін закладу стала виїмка ґрунту під будівлею. У результаті події ніхто не постраждав.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

За словами начальника Шевченківського управління поліції Ігоря Падюка, сьогодні під час виконання робіт на будівництві сталось просідання фасаду будівлі дошкільного навчального закладу:

«За попередніми даними, причиною деформації стін у садочку стала виїмка ґрунту під будівлею для облаштування споруди цивільного захисту. У рамках відкритих кримінальних проваджень тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів тендерної документації та вирішується питання щодо призначення будівельно-технічної експертизи».

Слідчі територіального управління поліції за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 367 — службова недбалість та ч. 4 ст. 191 — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: