У Києві провели тренування міських служб для відпрацювання дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на одному з енергетичних об’єктів міста

14:56  |  13.12.2023
У Києві провели тренування міських служб для відпрацювання дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на одному з енергетичних об’єктів міста

Фото: kyivcity.gov.ua

У столиці провели чергове тренування міських служб для відпрацювання оперативних дій у разі надзвичайної ситуації на одному з енергетичних об’єктів міста внаслідок ворожих обстрілів. До навчань, що включали як теоретичний аналіз планів реагування, так і виконання дій на об’єктах, залучили близько 500 осіб.

Джерело: Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв

Він зауважив, що такі навчання є регулярними й проводились як до початку опалювального сезону, так і зараз, щоб врахувати поточні ризики.

«Мета тренувань – відпрацювати алгоритм оперативної взаємодії та зону відповідальності кожної служби й підприємства в умовах позаштатної ситуації – пошкодження внаслідок обстрілу одного з енергооб’єктів. Йдеться про розподіл роботи техніки, швидке підключення до резервного енергопостачання об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення електро- і теплопостачання закладів медичної та соціальної сфери, перевірка роботи пунктів обігріву тощо. Також – про наявність запасу води в разі тимчасової перерви в роботі централізованої системи водопостачання, підключення до генераторів бюветної мережі міста тощо. Процеси, від яких залежить життєзабезпечення міста, ми системно відпрацьовуємо з усіма залученими службами – рятувальниками, поліцією, транспортними, тепло-, водо-, енергопостачальними підприємствами», – пояснює Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що під час навчань також відпрацювали питання інформування та оповіщення населення в умовах збоїв у роботі мобільного зв’язку, враховуючи наслідки хакерської атаки на ресурси одного з операторів.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: